Thursday, May 26, 2011

Open Invitation!

Veselimo se Vašem dolasku u što većem broju!



------------------------------------------------------------------------------
30. Svibanj - FAKULTET POLITIČKIH ZNANOSTI
12:00 - 15:00 


ADRESA: Lepušićeva 6, Zagreb
Facebook:Kizuna za Japan-Fakultet političkih znanosti

Svi smo bili svjedoci katastrofe koja se dogodila u Japanu koja je ugrozila egzistenciju stanovništva u svim mogućim oblicima i izazvala zabrinutost u cijelom svijetu. Pružanje emocionalne i moralne podrške stradalima, bolesnima i ugroženima važan je aspekt svakog društva, a u japanskoj kulturi zauzima posebno mjesto. Jedan od najčešćih oblika je iskazivanja brige, suosjećanja i potpore izradom Senbazuru (tisuću ždralova). Svaki ždral nosi jedinstvenu i osobnu poruku pojedinca koji ga izrađuje, a brojnost ždralova odražava svijest i senzibilitet društva u kojem živimo.

Cilj radionice je izraditi što više ždralova koji će biti odaslani u Japan po završetku projekta. Ukratko ćete se upoznati s japanskom kulturom i izradom ždralova.

Radionica će se održati na Fakultetu političkih znanosti, 30.05.2011. s početkom u 12 sati u D dvorani. 


------------------------------------------------------------------------------
■02. Lipanj - JEZIČNI CENTAR SPES 
20:00 


ADRESAKineski paviljon - Zagrebački velesajam
Avenija Dubrovnik 15, Zagreb

'Kizuna za Japan'' - RADIONICA ORIGAMIJA 

Pozivamo vas, da se u četvrtak 02.06. u 20 h, u ulaznoj dvorani Jezičnog centra SPES pridružite ovom projektu i ugradite svoj ždral u veliki Senbazuru koji će biti poslan iz Hrvatske u Japan kao znak vaše podrške i suosjećanja.

Židovska općina grada Zagreba i Predstavnik Židovske nacionalne manjine Grada Zagreba započeli su s realizacijom projekta ''Kizuna za Japan'' na inicijativu Chike Okuwe, književnice, umjetnice i fotografkinje.
Pružanje emocionalne i moralne podrške stradalima, bolesnima i ugroženima važan je aspekt svakog društva i pojedinca, a ovom radionicom podršku ćete moći pružiti na način da izradite svoj vlastiti ždral od papira koji će sa svim ostalima biti poslan u Japan.

Jedan od najčešćih običaja iskazivanja brige, suosjećanja i potpore u Japanu jest izrada SENBAZURU (tisuću ždralova).
Želja nam je odaslati u Japan jednostavnu poruku iskrene ljudske podrške. Svaki ždral nosi jedinstvenu i osobnu poruku pojedinca koji ga izrađuje, a brojnost ždralova odražava svijest i savjest društva u kojem živimo.

Ako želite možete nam svoj dolazak potvrditi i na e-mail: jezicni.centar@spes.hr kako bi znali koliko će posjetitelja sudjelovati u radionici.


Očekujemo vas :) !!


------------------------------------------------------------------------------
07. Lipanj - KNJIŽNICA DUGAVE 
18:00 


ADRESADugave, Ulica sv. Mateja 7, Zagreb

------------------------------------------------------------------------------

No comments:

Post a Comment